Krystyna Fiedler

 

KF kwadrat

Dietetyk

 

nr tel.: 665 447 581

Pracuje z osobami w każdym wieku, zarówno dorosłymi, dziećmi i ich rodzicami. Wspiera terapię psychologiczną dzieci ze spektrum autyzmu i ADHD, a także osób m.in. z depresją, nerwicami, cierpiących na dolegliwości seksualne (np. impotencja).

Oferuje profesjonalne poradnictwo z zakresu profilaktyki zdrowia i leczenia chorób:
- nadwaga, otyłość, wychudzenie
- zespół metaboliczny
- cukrzyca typu I, cukrzyca typu II, cukrzyca kobiet w ciąży
- nadciśnienie tętnicze
- diety eliminacyjne
- alergie pokarmowe i nietolerancje pokarmowe
- zaburzenia lipidowe (wysoki poziom cholesterolu, trójglicerydów)
- niedokrwistość (anemia)
- żywienie niemowląt (rozszerzanie diety), żywienie dzieci i młodzieży
- żywienie osób w wieku podeszłym
- żywienie przy zwiększonej aktywności fizycznej
- żywienie kobiet w ciąży, kobiet karmiących oraz kobiet planujących poczęcie dziecka
- ADHD
- konsultacje pacjentów psychologicznych (m.in. depresja, nerwica, impotencja)

Studia ukończyła na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu.

Swoją wiedzę wciąż poszerza na szkoleniach, konferencjach i warsztatach z zakresu dietetyki:

- „Rola racjonalne diety i aktywności fizycznej w prewencji chorób cywilizacyjnych okiem dietetyka” UP Poznań
- „Edukator w cukrzycy” Centrum Edukacji i Poradnictwa Żywieniowego Nutri Center (nr certyfikatu: 34/09/2013)
- „Top dietary trends czyli aktualne trendy żywieniowe w alergiach pokarmowych” Instytut Miktoekologii/Food Forum
- „Zaburzenia mikroflory jelit i opóźniona alergia pokarmowa – potencjalne przyczyny chorób przewlekłych i cywilizacyjnych” Instytut Mikroekologii
- „Żywienie w sporcie i rekreacyjnej aktywności fizycznej” Food Forum
- „Zaburzenia mikroflory jelitowej i nadwrażliwości pokarmowe w zaburzeniach ze spektrum autyzmu” Instytut Miktoekologii
- "Żywienie w chorobach tarczycy" Centrum Edukacji i Poradnictwa Żywieniowego Nutri Center (nr certyfikatu: 39/11/2014)
- "Jak emocje wpływają na żywienie. Najnowsze trendy w psychodietetyce stosowanej" Food Forum
- "Jedzenie a głowa, czyli jak profesjonaliści wykorzystują siłę umysłu w budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych" Uniwersytet SWPS Poznań



Podczas konsultacji dietetycznej dokonuje niezbędnych pomiarów, przeprowadza analizę składu ciała wraz z omówieniem. Ocenia stan zdrowia i dotychczasowy sposób odżywiania. Ustala wraz z klientem kierunek działania.

Prywatnie żona i mama. Miłośniczka zdrowej kuchni i eksperymentów kulinarnych.

 

Umów wizytę

 

 

Powrót do Naszego Zespołu